Sluiten

Categorieën

Filters
   Dennis - Maandag 23 Maart 2021

   Welke microvezeldoek voor auto wassen?

   Een microvezeldoek is onmisbaar bij het auto wassen. Het kan echter zijn dat u niet exact weet welke doek het meest geschikt is. Om te beginnen is het belangrijk om aan te geven dat het wassen van uw auto noodzakelijk is voordat u bijvoorbeeld uw auto gaat poetsen of polijsten. Bij deze laatstgenoemde werkzaamheden zijn namelijk weer specifieke doeken benodigd. Voor nu zullen leggen we de focus puur op het wassen en schoonmaken van de auto. 

    

   Microvezeldoek auto

   Afhankelijk van het seizoen krijgt uw auto flink wat te verduren. Denk onder andere aan zand, pollen, regen, sneeuw en modder. U kunt iemand zijn die wacht tot de regen zijn werk doet of u steekt wellicht liever de handen uit de mouwen. Wanneer u onder deze laatstgenoemde categorie valt heeft u waarschijnlijk een bepaalde methode om uw auto te wassen. Er is weinig wat je fout kan doen, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op dient te letten.

    

   Spuit uw auto altijd eerst af

   Het lijkt vrij logisch, maar deze stap is zeer belangrijk. Door uw auto eerst grondig af te spuiten, voordat u aan de slag gaat met een spons en microvezeldoek voorkomt u lakschade. De grove vuildelen zijn dan namelijk al van de auto afgespoten en kunnen geen krassen meer veroorzaken.

    

   Gebruik een schone emmer

   Na het afspuiten gaan we aan de slag met een emmer, shampoo en een microvezelspons. Een veelgemaakte fout is het gebruiken van een vuile emmer. Hierdoor kunnen er alsnog grove vuildelen op de auto komen en krassen veroorzaken.

    

   Maak de auto altijd droog met een microvezel droogdoek

   Na het afspuiten en schoonmaken is het tijd om de auto te drogen. Het is erg zonde als u uw auto niet zelf nog droog maakt met een droogdoek. Toch kiezen sommige mensen ervoor om de auto 'droog te rijden' of deze in de zon te zetten. Dit zorgt voor een streperig resultaat waardoor alle moeite soms voor niets is geweest. Probeer tijdens het droogmaken ook banen te maken waardoor een streeploos resultaat wordt verzekerd. Begin hierbij ook bovenaan en werk naar beneden.

    

   Welke doek bij het wassen?

   Of u de auto enkel gaat wassen, polijsten of poetsen; U gebruikt u altijd een microvezeldoek. Deze doek beschikt over microvezels welke vele malen dunner zijn dan een menselijke haar. De vezels zijn voorzien van minuscule haakjes waarmee ze vuildeeltjes vasthaken. Ook beschikken de vezels over een hoog absorberend vermogen waarmee het vet en vuildeeltjes aanzuigt en vasthoudt. Ideaal dus bij het schoonmaken van uw auto. Naast een doek werkt onze washandschoen ook ideaal. Klaar met het wassen? Maak de auto dan ook goed droog met een microvezel droogdoek. 

    

   Auto poetsen

   Gaat u een stap verder na het wassen door uw auto te voorzien van een waxlaag? Dan verwend u uw auto met een beschermende, glanzende laag die deze laat stralen alsof hij uit de showroom komt. Om de poetslaag aan te brengen maakt u gebruik van een applicator spons. Deze wordt standaard bij onze DEST Pro Wax geleverd. Om de autopoets in te wrijven maakt u gebruik van een ander type vezeldoek namelijk de poetsdoek. Deze "Ultra Polish" is zeer zacht en dik. Hij heeft een fijne grip waardoor u gemakkelijk kracht kunt uitoefenen om de autopoets diep in de lak aan te brengen. U kunt hier ook de "Polish Fiber" voor gebruiken. Het verschil met de Ultra is het feit dat deze doek geen zoomrand heeft en iets minder vocht opneemt dan de duurdere variant. 

    

   Duurzaamheid

   De microvezeldoek uit ons assortiment is van professionele kwaliteit en heeft een zeer duurzaam karakter. Naast het feit dat de doek geen schadelijke stoffen bevat gaat het ook zeer lang mee. Denk aan meer dan 200 wasbeurten. Op grote schaal betekent dit dat er minder doeken nodig zijn om schoon te maken en hoeven er dus ook minder geproduceerd te worden. Op globale schaal betekent dit uiteindelijk minder verbruik van grondstoffen om te produceren en minder uitstoot voor het transport. Een betere wereld dus waar wij graag ons steentje aan bijdragen.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »